ENERGI, VELVÆRE OG OVERSKUD

KOSTVEJLEDNING ⎟ HORMONTERAPI ⎟ SUNDHEDSFORLØB

Lidt om kroppens hormoner

Kroppens hormoner produceres i kirtler og celler. De styrer stofskiftet, blodtrykket, hjerterytmen, blodsukkerniveauet, kropstemperaturen, væskebalancen, knoglemasse og muskelmassen.  Hormoner styrer sexlysten, forplantningen, vores søvn, humør og vores energi niveau. Hormoner påvirker immun systemet og cellernes evne til at hele eller forny sig.

Så der er god grund til at sikre sig balance i hormon systemet for at genskabe eller bevare et godt helbred.

Progesteron er et af de vigtigste hormoner i kroppen for både mænd og kvinder. Er forholdet mellem progesteron og østrogener ikke i orden kommer der hurtig ubalance i kroppen i form af én eller flere af ovenstående lidelser.

Fremmed østrogener også kaldet hormonforstyrrende stoffer, dem som vi alle påvirkes af dagligt – uden at tænke over det, bærer en stor skyld for mange af vores ubalancer.

Som udgangspunkt så kan du starte med at tænke over tre hovedpunkter: Huden; Kig efter svanemærkede produkter (sæbe, cremer, shampoo…), Luften; Kig efter den Blå Krans (vaskepulver, parfume…) og Munden; Køb økologisk (og dermed undgå mest muligt sprøjtegifte på frugt og grønt). Undgå billige drikkeflasker. Kig efter hormonforstyrrende stoffer i din tandpasta, som f.eks. Triclosan (miljøgift).

Hormonforstyrrende stoffer er op til måneder om at komme ud af kroppen igen og i mellemtiden….. ja så er der tilført yderligere, hvorfor der sker en kraftig ophobning i kroppen af de hormonforstyrrende stoffer.

Mere om dette og meget mere, hvis vi ses i min konsultation.

Er du på vej mod overgangsalderen eller måske midt i den?

Der er nogle særlig vigtige valg, du skal være op­mærksom på, for som det er nu, vil du hos lægen formentlig få tilbudt en hormonbehandling i form af Østradiol tilskud eller Progestin (syntetisk Progesteron), som kan øge risikoen for brystkræft og hjerte-karsygdomme. Og du vil som regel ikke få tilbudt andre muligheder.

Det vil blive stillet op, som om du enten må leve med risikoen – eller undvære hormon­behandling.

Blot ved en simpel hormontest og efterfølgende vejledning i brugen af naturlige hormoner kan du hjælpes på rette vej og forbedre din livskvalitet.

Min vejledning i NHT Naturlig Hormonterapi® er baseret på tilskud af bioidentiske hormoner, naturlige næringsstoffer som vitaminer og mineraler med største optagelighed samt naturlig og levende kost.

Dette og i den rette sammensætning vil styrke kroppens hormonelle balance og kroppens immunforsvar med optimale betingelser for selv at kunne genoprette, vedligeholde og opretholde en optimal kropsfunktion.

NHT Naturlig Hormonterapi® er baseret på over 250 forskningsresultater. Resultater som også er fremhævet i bogen Naturlig hormonterapi – du har et valg!  af Anette Paulin og Jens Ole Paulin.

En række sygdomme og lidelser kan være helt eller delvist forårsaget af hormonelle ubalancer og kan derfor afhjælpes med naturlig hormonterapi.

Det kan være du selv  eller én du kender er udfordret på én af følgende punkter:

Angst og nervøsitet

Blæreproblemer

Stress

ALS

Sclerose

Fibromyalgi

Depression

Hudproblemer

Endometriose

Fertilitetsproblemer

Migræne

Manglende sexlyst

Knogleskørhed

Søvnløshed

PCOS

Stofskifteproblemer

Glemsomhed

Hårtab

Cyster i brysterne og på æggestokkene

Overgangsalderens hedeture og hjertebanken

Menstruationsproblemer, PMS

 

Autoimmune sygdomme

Overvægt

En kortlægning af din hormonbalance starter gerne med en indledende konsultation for at få en dybere indsigt i dine symptomer og de eventuelle symptomer/sygdomme, du måtte have.

Den varer ca. 60 min. og kan gøres enten over telefon, Skype eller i min konsultation.

Alt afhængig af dine symptomer og vores indledende snak kan jeg formidle selve hormontesten, som du  bestiller og betaler hos mig.

Du foretager selv spyttesten hjemmefra og videresender efterfølgende til et tysk samarbejdende laboratorium i en medfølgende returkuvert.

Testen viser….

Hormontest

Niveauerne og dermed eventuelle ubalancer imellem hormonerne; østradiol, østriol, progesteron, testosteron, DHEA og cortisol.

Når test resultat er modtaget retur, inviterer jeg til en konsultation. Her modtager du en vejledning for igangsætning af eventuel behandling med bioidentiske hormoner. Denne konsultation kan ligeledes foretages enten via telefon, Skype eller i min konsultation.

Som start vil jeg opfordre alle til at læse bogen Naturlig Hormonterapi  – du har et valg!  og dermed opnå mere indsigt i hvor afgørende det er med hormonel balance  for at leve forholdsvis sygdomsfrit.

Bogen kan købes i min konsultation eller på nettet.

Som én af de få almén praktiserende læger der ønsker at få budskabet ud om NHT Naturlig Hormonterapi® har Lenka Kromann skrevet forord til 6. udgave af bogen i det håb om, at det vil nå ud til så mange fagpersoner som muligt og derigennem kunne hjælpe os med mange af de sygdoms relaterede udfordringer vi vil opleve gennem livet.

 Tag første skridt til bedre livskvalitet – Kontakt mig!

 

 

Kontakt og hør mere

Har du spørgsmål om forløb eller andre af mine ydelser er du meget velkommen til at skrive her.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?